Klasický rezeň naruby
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 82269x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 ks | cibula |
1 kelímok | smotana na šľahanie |
na obalenie: | |
strúhanka | |
2 ks | vajcia |
podľa chuti: | |
4 plátky | mäso |
mleté čierne korenie | |
soľ | |
podľa potreby: | |
olej |
Postup prípravy receptu
Plátky mäsa, môže byť bravčové, hovädzie kuracie, králičie, naklepeme, osolíme a okoreníme. Obalíme v strúhanke a potom v rozšľahanom vajíčku. Z oboch strán plátky opečieme dozlata na oleji v pripravenej panvičke. Ošúpanú cibuľu si nakrájame na kolieska a rozložíme ju na dno pekáča. Na cibuľu naukladáme opečené plátky mäsa a znovu je prikryjeme plátkami cibule. Všetko zalejeme raz smotanou a priklopená pekáčik vložíme do rúry. Asi po 40 minútach pekáčik odklopíte a necháme dozlata opiecť. Klasický rezeň naruby podávame so zemiakmi, zemiakovou kašou alebo len s pečivom.