Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Klasické plnené papriky

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 22839x
Klasické plnené papriky

Takto robíme plnené papriky u nás doma. Robíme vždy plný hrniec, ale asi sa to nejako vyparuje.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Klasické plnené papriky
recept Klasické plnené papriky sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks vajcia
4 ks zelená paprika
cibula
1 konzerva paradajkový pretlak
500 g mleté mäso

podľa chuti:

mletý korenie
mlieko

podľa potreby:

MAGGI
1 štipka soľ
sójová omáčka
voda
olej

Postup prípravy receptu

Mleté mäso zalejeme trochou studenej vody a necháme chvíľku odležať. Potom pridáme vajcia, osolíme, okoreníme, pridáme sladkú papriku, trochu maggi, trochu sójovej omáčky a nadrobno pokrájanú cibuľu. Všetko dôkladne zmiešame a pridáme strúhanku, až je zmes dosť hustá a drží pohromade. Paprika odkrojíme stopky a odstránime zrniečka. Opláchneme ich a dôkladne osušíme. Naplníme je zmesou z mletého mäsa a zo zvyšku vytvoríme asi päťcentimetrovej guľôčky. Na ľahko rozohriatom oleji rýchlo osmažíme papriky, ale postupujeme opatrne, pretože papriky pri tom prskajú. Zalejeme horúcou vodou, pridáme paradajkový pretlak, mäsové gule a necháme mierne variť. Po zmäknutí vyberieme papriky a gule z omáčky. Do omáčky vlejeme vodu rozkvedlanou s dvoma lyžicami hladkej múky a necháme zhustnúť. Povaríme ešte päť minút. Dolejeme tatra mliekom alebo šľahačkou a podľa chuti dosolíme. Potom vrátime do omáčky papriky a gule necháme len prehriať. Klasické plnené papriky sú výborné s knedľou alebo s ryžou.

Komentáre k receptu Klasické plnené papriky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty