Klasické plnené papriky
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 22839x
Takto robíme plnené papriky u nás doma. Robíme vždy plný hrniec, ale asi sa to nejako vyparuje.
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | vajcia |
4 ks | zelená paprika |
cibula | |
1 konzerva | paradajkový pretlak |
500 g | mleté mäso |
podľa chuti: | |
mletý korenie | |
mlieko | |
podľa potreby: | |
MAGGI | |
1 štipka | soľ |
sójová omáčka | |
voda | |
olej |
Postup prípravy receptu
Mleté mäso zalejeme trochou studenej vody a necháme chvíľku odležať. Potom pridáme vajcia, osolíme, okoreníme, pridáme sladkú papriku, trochu maggi, trochu sójovej omáčky a nadrobno pokrájanú cibuľu. Všetko dôkladne zmiešame a pridáme strúhanku, až je zmes dosť hustá a drží pohromade. Paprika odkrojíme stopky a odstránime zrniečka. Opláchneme ich a dôkladne osušíme. Naplníme je zmesou z mletého mäsa a zo zvyšku vytvoríme asi päťcentimetrovej guľôčky. Na ľahko rozohriatom oleji rýchlo osmažíme papriky, ale postupujeme opatrne, pretože papriky pri tom prskajú. Zalejeme horúcou vodou, pridáme paradajkový pretlak, mäsové gule a necháme mierne variť. Po zmäknutí vyberieme papriky a gule z omáčky. Do omáčky vlejeme vodu rozkvedlanou s dvoma lyžicami hladkej múky a necháme zhustnúť. Povaríme ešte päť minút. Dolejeme tatra mliekom alebo šľahačkou a podľa chuti dosolíme. Potom vrátime do omáčky papriky a gule necháme len prehriať. Klasické plnené papriky sú výborné s knedľou alebo s ryžou.