Kelové placky
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 67763x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
3 strúčiky | cesnak |
1 ks | cibula |
3 ks | vajcia |
2 ks | rožok |
2 lyžičky | soľ |
100 g | hladká múka |
2 lyžice | majorana |
350 g | kel kučeravý |
3 plátky | bôčik bez kosti |
1/2 lyžičky | mletý korenie |
podľa potreby: | |
olej na vyprážanie |
Postup prípravy receptu
Listy kadeřávku dobre umyjeme - namočíme je v teplej vode, potom ich dôkladne prepláchneme. Cesnak a cibuľu olúpeme. Umyté listy zomelie na mäsovom mlynčeku. Pridáme bravčový bôčik, cibuľu, cesnak a starší rohlík - všetko tiež zomelie. Zmes doplníme vajíčkami, majoránkou, soľou a korením a dobre ju premiešame. Zahustíme ju a zároveň spojíme hladkou múkou. Na panvici si rozohrejeme olej a vkladáme malé rúk utvorené silnejšie placky. Kelové placky opečieme z oboch strán. Hotové placky podávame teplé i studené s horčicou a chlebom. Je možné ich podávať aj so zemiakovou kašou a zeleninou ako hlavné jedlo.