Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kelové karbonátky s mäsom

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 70197x
Kelové karbonátky s mäsom

Kelové karbonátky pripravené s mäsom a diétne pečené v rúre.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Kelové karbonátky s mäsom
recept Kelové karbonátky s mäsom sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 - 3 lyžičiek sójová omáčka
350 g mleté mäso
120 g strúhanka
3 - 4 lyžíc hladká múka
2 - 3 strúčikov cesnak
2 ks vajcia
500 g kel

podľa chuti:

soľ
mleté čierne korenie

podľa potreby:

olej na vyprážanie

Postup prípravy receptu

V hrnci privedieme do varu vodu a osolíme ju. Kapustu očistíme a nakrájame na diely. Vložíme ich do vriacej vody, necháme prejsť varom a vyberieme ich. V cedidle ich necháme odkvapkať. Cesnak olúpeme a nasekáme nadrobno. V masovom mlynčeku kel pomelieme alebo ju nasekáme najemno. Zmiešame ju mäsom, korením podľa chuti, vajcami a hladkou múkou. Vmiešame sójovú omáčku a hmotu zahustíme strúhankou podľa potreby. Rúru predhrejeme. Na sporáku rozohrejeme pekáčik s olejom. Z kelové hmoty tvoríme fašírky, ktoré z oboch strán osmažíme v pekáčiku. Ten potom vložíme do rúry a kelové karbonátky dopečieme. Kapustová karbonátky s mäsom podávame ihneď. Vhodnou prílohou sú zemiaky alebo kaša.

Komentáre k receptu Kelové karbonátky s mäsom (2 komentáre)

  • jojko 24.July 2016 06:00

    aka kapusta ked su tokelove fasirky

  • A. L u ž n á 07.February 2013 12:20

    Vydarili sa a boli veľmi chutné ! Vďaka

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty