Kelové karbonátky s mäsom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 70197x
Kelové karbonátky pripravené s mäsom a diétne pečené v rúre.
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 - 3 lyžičiek | sójová omáčka |
350 g | mleté mäso |
120 g | strúhanka |
3 - 4 lyžíc | hladká múka |
2 - 3 strúčikov | cesnak |
2 ks | vajcia |
500 g | kel |
podľa chuti: | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
podľa potreby: | |
olej na vyprážanie |
Postup prípravy receptu
V hrnci privedieme do varu vodu a osolíme ju. Kapustu očistíme a nakrájame na diely. Vložíme ich do vriacej vody, necháme prejsť varom a vyberieme ich. V cedidle ich necháme odkvapkať. Cesnak olúpeme a nasekáme nadrobno. V masovom mlynčeku kel pomelieme alebo ju nasekáme najemno. Zmiešame ju mäsom, korením podľa chuti, vajcami a hladkou múkou. Vmiešame sójovú omáčku a hmotu zahustíme strúhankou podľa potreby. Rúru predhrejeme. Na sporáku rozohrejeme pekáčik s olejom. Z kelové hmoty tvoríme fašírky, ktoré z oboch strán osmažíme v pekáčiku. Ten potom vložíme do rúry a kelové karbonátky dopečieme. Kapustová karbonátky s mäsom podávame ihneď. Vhodnou prílohou sú zemiaky alebo kaša.
Komentáre k receptu Kelové karbonátky s mäsom (2 komentáre)
-
jojko
24.July 2016 06:00
aka kapusta ked su tokelove fasirky
-
A. L u ž n á
07.February 2013 12:20
Vydarili sa a boli veľmi chutné ! Vďaka