Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kel kučeravý á la kapusta

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 25229x
Kel kučeravý á la kapusta

Kel kučeravý je moc dobrá zelenina, ale málokto vie čo s ním. Uvarte si ho ako kel.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Kel kučeravý á la kapusta
recept Kel kučeravý á la kapusta
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1,5 l voda
4 lyžice hladká múka
15 listov kučeravá kapusta
3 ks nové zemiaky

podľa chuti:

2 strúčiky cesnak
mleté čierne korenie
soľ
10 dkg slanina
3 ks pikantná klobása

Postup prípravy receptu

Listy kadeřávku umyjeme, odkrojíme tuhý stonku a nakrájame na jemné rezančeky. Dáme ho do hrnca spolu s očistenými novými zemiakmi nakrájanými na kocky. Osolíme a zalejeme horúcou vodou a varíme približne 10 minút od bodu varu. Kel kučeravý sa nám zvarí ako kel. Medzitým si na panvici opražíme nakrájaný slanina alebo anglickú slaninu nakrájanú na kocky, prisypeme múku a urobíme si zlatistú zápražku. Časť vody v hrnci zlejeme asi na polovicu a kučeravá kapusta so zemiakmi zahustíme zápražkou. Podľa potreby môžeme ešte zriediť. Kel kučeravý ako kel ochutíme soľou, korením a drveným cesnakom. Prevarte ešte 10 minút. Kel kučeravý ako kel podávame s opečenou klobásou a chlebom.

Komentáre k receptu Kel kučeravý á la kapusta (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2022 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty