Kel ako mozoček
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 66409x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | menšia cibuľa |
6 - 8 ks | list kapusty |
50 g | maslo |
100 g | slanina |
4 ks | vajcia |
podľa chuti: | |
soľ | |
mleté čierne korenie |
Postup prípravy receptu
Kelové listy krátko povaríme v osolenej vode, vyberieme a necháme odkvapkať. Príliš tuhá rebrá listov nožom zrežeme, potom listy nadrobno pokrájame. Cibuľu olúpeme a nasekáme najemno, slaninu nakrájame na kocky. Cibuľu a slaninu spolu osmažíme na masle, potom pridáme pokrájanú kapustu. Osolíme, okoreníme a dusíme na cibuľu a slanine do zmäknutia kapusty. Vajcia rozklepneme a pridáme ku kelové zmesi. Miešame, ako vajcia zhustnú. Mozoček z kapusty podávame s chlebom, alebo s uvarenými zemiakmi. Keď vynecháme slaninu, uvítajú pokrm i vegetariáni.