Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kel ako mozoček

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 65166x
Kel ako mozoček

Zdravý, rýchly a chutný pokrm. Možno pripraviť iz kelu mrazené.

vytlačiť recept Kel ako mozoček
recept Kel ako mozoček sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

6 - 8 ks list kapusty
50 g maslo
100 g slanina
4 ks vajcia
1 ks menšia cibuľa

podľa chuti:

soľ
mleté čierne korenie

Postup prípravy receptu

Kelové listy krátko povaríme v osolenej vode, vyberieme a necháme odkvapkať. Príliš tuhá rebrá listov nožom zrežeme, potom listy nadrobno pokrájame. Cibuľu olúpeme a nasekáme najemno, slaninu nakrájame na kocky. Cibuľu a slaninu spolu osmažíme na masle, potom pridáme pokrájanú kapustu. Osolíme, okoreníme a dusíme na cibuľu a slanine do zmäknutia kapusty. Vajcia rozklepneme a pridáme ku kelové zmesi. Miešame, ako vajcia zhustnú. Mozoček z kapusty podávame s chlebom, alebo s uvarenými zemiakmi. Keď vynecháme slaninu, uvítajú pokrm i vegetariáni.

Komentáre k receptu Kel ako mozoček (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty