Kefírový chlieb so slnečnicovými semienkami
- prílohy
- česká kuchyňa
- recept zobrazen: 130911x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 lyžice | sušená zemiaková kaša |
50 g | pšeničná celozrnná múka |
50 ml | voda |
1,5 hrste | slnečnicové semienka |
1 lyžička | cukor piesok |
1,5 lyžičky | sušené droždie |
2 lyžice | olej |
100 g | špaldová múka |
1 lyžica | ocot |
350 ml | kefír |
2 lyžičky | mletý kmín |
150 g | ražná chlebová múka |
150 g | hladká múka |
2 lyžičky | soľ |
na ozdobu: | |
2 lyžice | slnečnicové semienka |
Postup prípravy receptu
Do vnútornej nádoby pekárne dáme kefír, vodu, olej, ocot, soľ, rasca, zemiakovú kašu, múky, droždie a cukor. Pekáreň zapneme na program klasik, menšia veľkosť, kôrku strednej a pekáreň pracuje za nás. Po prvom zvukovom signálu pridáme 1,5 hrsti slnečnicových semienok a necháme cesto dorobiť. Po poslednom hladenie cestá ho pomocou stierky roztiahneme rovnomerne po nádobe, potrieme vlažnou vodou a posypeme slnečnicovým semienkami. Keď je upečené, vyberieme nádobu a necháme asi 10 až 15 minút chladnúť . Potom chlieb vyklopíme a dáme na mriežku úplne vychladnúť. Kefírové chlieb so slnečnicovým semienkami natierame podľa vlastnej chuti.