Kefírové lievance s čučoriedkami a tvarohom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 24792x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
1/2 l | kefír |
1 ks | vajcia |
2 lyžice | cukor |
1/2 lyžičky | soľ |
250 g | polohrubá múka |
omáčka: | |
150 g | čučoriedky |
voda | |
1/2 lyžice | solamyl |
1 lyžica | cukor |
podľa chuti: | |
tvaroh | |
podľa potreby: | |
olej |
Postup prípravy receptu
Na palacinky si pripravíme všetky ingrediencie, aby mali izbovú teplotu. Do misy vylejeme kefír, pridáme polohrubú múku, vajcia, soľ a cukor. Všetko dôkladne premiešame a necháme aspoň 15 minút odležať. Na olejom vymastenom lívanečníku alebo panvici smažíme z Cestíčka malé lievance. Na omáčku do kastrůlku nasypeme solamyl, pridáme pár lyžíc vody (asi 4) a prisypeme čučoriedky (najlepšie z polovice množstva roztlačené) a cukor. Všetko povaríme najmenej 2 minúty. Kefírovej lievance s čučoriedkami a tvarohom podávame. Navrch môžeme posypať strúhaným tvrdým tvarohom a posypať cukrom, prípadne zaliať kyslou smotanou s cukrom. Kefírové lievance s čučoriedkami a tvarohom podávame ihneď.