Kebab z mletého mäsa
- hlavné chody
- bulharská kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 77347x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 ks | vajcia |
500 g | mleté bravčové mäso |
2 lyžice | hladká múka |
1 ks | cibula |
500 g | mleté hovädzie mäso |
1,5 dl | voda |
1 lyžička | soľ |
omáčka: | |
2 lyžice | kyslá smotana |
3 strúčiky | cesnak |
100 g | jogurtová majonéza |
100 g | biely jogurt |
soľ | |
štipiek | drvená rasca |
1 štipka | mleté čierne korenie |
podľa chuti: | |
1 lyžička | korenie čubrica |
1/2 lyžičky | drvená rasca |
oregano | |
tymián | |
estragón |
Postup prípravy receptu
Obe mletá mäsa zmiešame. Veľkú cibuľu očistíme, nakrájame najemno a vsypeme k mäsu. Pridáme vajcia, múku, soľ, korenie, ostatné korenie a vodu. Dôkladne premiešame a zmes necháme chvíľu odležať v chlade. Medzitým si pripravíme omáčku. Cesnak očistíme a prelisujeme. Spojíme jogurt, majonézu a kyslú smotanu. Omáčku ochutíme cesnakom, soľou, korením a mletým kmínom. Predhrejeme rúru na 220 ° C. Z mäsovej hmoty namočenýma rukami tvoríme šišky, ktoré kladieme na rošt. Rýchlo zapečieme v rúre. Akonáhle sa mäso zp "ś, znížime teplotu na 175 ° C a šišky obrátime. Potom je dopečieme. Kebab z mletého mäsa vložíme do misky s alobalom, zabalíme a vrátime do vypnutej rúry. Budú dobre šťavnaté. Kebab z mletého mäsa podávame s pečivom, cesnakovou omáčkou a zdobíme zeleninou.