Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kávový krém šľahaný v pare

  • přílohy k moučníku
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 2416x
Kávový krém šľahaný v pare

Krém, ktorý môžeme použiť na premazanie tort, rolád a rezov.

vytlačiť recept Kávový krém šľahaný v pare
recept Kávový krém šľahaný v pare sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 lyžica mletá káva
2 ks vajcia
20 dkg cukor krupica
25 dkg maslo

Postup prípravy receptu

Do hrnci nalejeme asi 3 cm vody a dáme variť. 2 vajcia rozklepneme do menšieho hrnca. Akonáhle voda varí. ztlumíne sporák na najmenší teplotu tak, aby šla z vody len para. Postavíme nad paru hrniec s vajíčkami, do ktorých sme přisypali cukor. Šľaháme ručným šľahačom, až je hmota biela, hustá a teplá. Krém odstavíme a necháme asi 5 minút vychladnúť. Potom ku krému přišleháme maslo a nakoniec prisypeme kávu. Kávový krém šľahaný v pare by mal byť hladký a dostatočne hustý, aby šiel použiť ako náplň do múčnikov a cukroviniek.

Komentáre k receptu Kávový krém šľahaný v pare (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty