Kávovo-škoricová bábovka
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 62148x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
1 balíček | prášok do pečiva |
1 lyžička | pomarančová kôra |
4 ks | vajcia |
2 dl | mlieko |
150 g | cukor |
3 lyžičky | instantná káva |
300 g | polohrubá múka |
1 lyžička | mletá škorica |
150 g | maslo |
podľa potreby: | |
tuk na vymazanie | |
múka na vysypanie |
Postup prípravy receptu
Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky do bielkov. Žĺtky, cukor a maslo ušľaháme do peny. Pridáme kávu, škoricu, pomarančovú kôru, štipku soli a zašľaháme. Potom pridáme múku s kypriacim práškom, mlieko a premiešame. Nakoniec opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto na škoricovú bábovku vylejeme do vymastenej a vysypanej formy na bábovku. Kávové-škoricovú bábovku pečieme pri teplote 170 ° C asi 40 minút. Kávové-škoricovú bábovku necháme mierne vychladnúť na mokrom handričky, aby sa odparila, a potom ju vyklopíme. Necháme úplne vychladnúť. Kávové-škoricovú bábovku pocukrujeme a nakrájame.