Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kávová zmrzlina

  • dezerty
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 90259x
Kávová zmrzlina

Tento dezert v talianskom štýle chutí, ako by obsahoval samú smotanu. Použite espreso alebo prekvapkávanú kávu.

vytlačiť recept Kávová zmrzlina
recept Kávová zmrzlina sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks tabuľka čokolády
250 g Ricotta
vanilkový extrakt
6 lyžíc cukor krupica
0,75 hrnku vychladená čierna káva
1/2 lyžičky mletá škorica
5 lyžíc nízkotučný biely jogurt

na ozdobu:

2 lyžice čokoládové hoblinkami

Postup prípravy receptu

Čokoládu nastrúhame a odložíme. Syr ricotta, jogurt a cukor rozmixujeme na hladkú kašu, dáme do misky a zmiešame s kávou, škoricou, vanilkovým extraktom a nastrúhanou čokoládou. Hmotu upravíme do nádoby, ktorú je možné uložiť do mrazničky, a mrazíme 1 a 1 / 2 hodiny. Potom ju vyberieme, dáme do misky a dôkladne vyšľaháme. Vrátime do nádoby a opäť dáme na 1 a 1 / 2 hodiny do mrazničky. Uvedený postup šľahanie a mrazenie ešte raz zopakujeme. Hotovú zmrzlinu upravíme do misiek, ozdobíme hoblinkami čokolády a podávame. Môžeme ju tiež 15 minút pred podávaním preniesť do chladničky a nechať mierne zmäknúť. Zdroj: Nízkotučné pokrmy, edícia 100 najlepších receptov

Komentáre k receptu Kávová zmrzlina (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2014 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt