Kávová torta s orechmi
- dezerty
- Ostatní kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 45649x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 lyžica | instantná káva |
175 g | hladká múka |
175 g | maslo |
100 g | mleté orechy |
1 ks | kypriaci prášok do pečiva |
2 ks | vajcia |
krém: | |
1 lyžica | instantná káva |
200 g | smotana na šľahanie |
2 lyžice | cukor múčka |
250 g | mascarpone |
na ozdobu: | |
jadra vlašských orechov | |
mleté orechy | |
podľa potreby: | |
múka na vysypanie | |
olej na vymastenie | |
sirup: | |
50 ml | voda |
1 lyžica | instantná káva |
50 g | cukor krupica |
Postup prípravy receptu
Zmiešame múku s kypriacim práškom, pridáme zmäknuté maslo, cukor, vajcia a ručným mixérom vyšľaháme na hladký krém. Nakoniec vmiešame orechy a kávu. Cesto rozotrieme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme na 180 ° C asi 40 minút. Medzitým pripravíme sirup na poliatie korpusu. V hrnčeka zmiešame kávu, cukor a vodu a prevaríme za stáleho miešania na sirup. Ten potom nalejeme na prechladnuté a husto špajlí prepichnutí korpus. Korpus v polovici rozrežeme a premažte krémom. Priklopíme a krémom pomažte celý povrch torty. Celý kávový tortu potom posypeme mletými orechmi a Polovičky orechov ho dozdobíme. Krém pripravíme nasledovne: V mise vyšľaháme mascarpone so šľahačkou a cukrom. V hrnčeku rozmiešame kávu s 2 lyžicami horúcej vody a zašľaháme do krému.