Kávová roláda s banánom
- dezerty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 37147x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
1 lyžička | rozpustná káva |
100 g | cukor múčka |
3 ks | vajcia |
100 g | polohrubá múka |
20 g | kakao |
1/2 ks | kypriaci prášok |
krém: | |
250 g | mäkký tvaroh |
1 ks | vanilkový pudingový prášok |
1 ks | vanilkový cukor |
0,5 l | mlieko |
na potření: | |
1 dl | uvarená rozpustná káva |
rum | |
náplň: | |
Banán | |
podľa chuti: | |
cukor |
Postup prípravy receptu
Pripravíme si piškótu. Žĺtky vyšľaháme s cukrom, múkou zmiešanou s kakaom, kávou, kypriacim práškom a primiešame do žĺtkovej peny. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a opatrne ho vmiešame do hmoty, cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme piecť do predhriatej rúry 200 ° C, stačí na 5 - 6 minút. Piškótu ešte teplý zrolujeme a necháme vychladnúť. Krém si pripravíme z uvareného pudingu, do ktorého ešte za tepla vmiešame tvaroh, ochutíme cukrom a za občasného miešania necháme vychladiť. Rum zmiešame s uvarenou kávou, mašlovačku touto zmesou potrieme celý piškótu, necháme chvíľu vsiaknuť a potom už len potrieme pripraveným krémom, na krém poskladáme olúpané banány, buď vcelku alebo ich môžeme nakrájať. Kávovú roládu s banánom už len zrolujeme. Povrch rolády môžeme potrieť krémom a posypať kokosom. Alebo ju len preliať čokoládovou polevou. Kávovú roládu s banánom necháme cez noc uležať v chladničke a potom už len stačí nakrájať a pochutnať si.