Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Karlovarská knedľa

  • prílohy
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 86828x
Karlovarská knedľa

Jemný karlovarký knedlík varený v obrúsku je veľmi chutnú prílohou k pečeným mäsám, najmä hydine. Môžeme ho však podávať len so špenátom alebo duseným kapustou.

Recept na 3 porcie.

vytlačiť recept Karlovarská knedľa
recept Karlovarská knedľa
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 10x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

250 g biele pečivo
30 g maslo
50 g hrubá múka
2 ks vajcia
250 ml mlieko

podľa chuti:

soľ

Postup prípravy receptu

Žĺtky oddelíme od bielkov. Maslo necháme na teple rozpustiť. Potom ho zalejeme mliekom a do vychladnutého vmiešame žĺtky. Deň staré rožky alebo žemle nakrájame na kocky. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Nakrájané pečivo vložíme do misy, zalejeme prochladlým mäkké, osolíme a necháme chvíľu vsiaknuť. Potom všetko zasypeme múkou a prepracujeme. Nakoniec do hmoty vmiešame ušľahaný sneh a riadne prepracujeme do tvaru šišky. Plátený obrúsok namočíme a riadne vyžmýkať. Položíme na neho šišku cesta a zabalíme. Oba konce zaviažeme niťou tesne pri knedle a potom ešte raz o 1cm ďalej. Takto pripravený knedlík vložíme do vriacej a osolenej vody, veľmi mierne povaríme 5 minút. Potom odstránime vnútorné nite, knedlík obrátime a veľmi pomaly varíme ešte 20 minút. Hotový knedlík vyberieme z obrúska a tenkým nožom nakrájame na plátky. Jemný karlovarský knedlík najlepšie chutí k pečenej hydine, ale aj iným pečeným mäsám.

Komentáre k receptu Karlovarská knedľa (1 komentár)

  • Dana 22.January 2012 12:12

    Skúšala som , je veľmi chutná a rýchlo sa urobí :-)

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2017 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt