Kari z cukiny
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 131842x
Ak vám z tohtoročnej bohatej úrody zostala ešte nejaká ta cuketa alebo patizón či tekvica, vyskúšajte výborné karí.
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | cuketa |
5 ks | kuracie prsia |
6 strúčikov | cesnak |
4 ks | cibula |
1 lyžička | solamyl |
6 lyžíc | olej |
podľa chuti: | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
2 lyžice | ocot |
3 lyžičky | cukor |
2 lyžičky | karí |
Postup prípravy receptu
Kuracie prsia prepláchneme a nakrájame na kúsky. Premiešame so solamylom a sprudka osmažíme na oleji. Cibuľa a cesnak očistíme, nakrájame na plátky. Menšie cuketu umyjeme na nakrájame na drobné kocky. Do panvice po kuracom mäse prilejeme olej a cibuľu s cesnakom osmažíme dozlatista. Vsypeme kocky cukety a sprudka a krátko ich orestujeme. Zmes zmiešame s osmaženým mäsom, okoreníme karí korením a korením, pridáme ocot, cukor, soľ, podlejeme vodou a dusíme 20 minút. Kari z cukety podávame s ryžou, chutí ale is chlebom.