Kari uhorkový šalát
- prílohy
- česká kuchyňa
- recept zobrazen: 64748x
Výborná príloha v zime k mäsu, je to zase niečo úplne iné ako známe nakladané uhorky. Tento karí šalát má u nás v rodine iu známych veľký úspech!
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2,5 kg | uhoriek |
3 lyžice | soľ |
80 dkg | cibula |
zálievka: | |
4 dl | ocot |
1/2 lyžice | chilli |
1 lyžica | korenie |
40 dkg | cukor |
1 lyžica | karí |
Postup prípravy receptu
Uhorky nakladačky dôkladne odrhneme vo vode a nakrájame na tenké plátky. Cibuľu olúpeme a nakrájame na kolieska a spolu s kolieskami uhoriek premiešame. Zasypeme soľou (asi 3 lyžice) a necháme 3 hodiny odležať. Medzitým si pripravíme nálev zmiešaním octu, cukru, korenia, karí a čili. Uhorkový-cibuľovou zmes zalejeme nálevom a plníme ním malé poháre, ktoré sme dôkladne omyl a vysušili. Kari uhorkový šalát zavárame 20 minút pri 80 ° C. Množstvo vyjde asi na 10 pohárov šalátu.