Kari ryžové rezance
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 64933x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 - 2 plátkov | maslo |
2 - 3 štipiek | drvená rasca |
3 - 5 lyžíc | kyslá smotana light |
1 - 2 lyžičiek | karí |
1 hrsť | Sušená petržlenová vňať |
250 g | ryžovej široké rezance |
sterilizovaný uhoriek | |
podľa chuti: | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Pripravíme si ryžové rezance - bielej a takmer priehľadné cestoviny z ryžovej múky. Vodu privedieme k varu, osolíme a vhodíme celý balík ryžových cestovín. Počas varenia párkrát premiešame, cestoviny sú hotové a dosť mäkké zhruba za 4 - 5 minút. Potom scedíme a necháme odkvapkať. Odkvapkané ryžovej rezance vhodíme späť do hrnca, pridáme maslo, kyslú smotanu a začneme znovu zahrievať. Dôkladne premiešame, ochutíme karí, drveným kmínom a ešte môžeme aj trochu osoliť. Pre farbu pridáme hrsť sušené petržlenu a odstavíme. Kari ryžové rezance servírujeme na prehriate taniere. Na ozdobu a pre vylepšenie chuti dodáme sterilizované uhorky. Ryžové rezance ihneď podávame.