Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kari ryžové rezance

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 63263x
Kari ryžové rezance

Ryžové rezance, trocha korenia a máme hotovo. Recept na rýchlu a ľahkú večeru.

vytlačiť recept Kari ryžové rezance
recept Kari ryžové rezance sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

3 - 5 lyžíc kyslá smotana light
1 - 2 lyžičiek karí
1 hrsť Sušená petržlenová vňať
250 g ryžovej široké rezance
sterilizovaný uhoriek
1 - 2 plátkov maslo
2 - 3 štipiek drvená rasca

podľa chuti:

soľ

Postup prípravy receptu

Pripravíme si ryžové rezance - bielej a takmer priehľadné cestoviny z ryžovej múky. Vodu privedieme k varu, osolíme a vhodíme celý balík ryžových cestovín. Počas varenia párkrát premiešame, cestoviny sú hotové a dosť mäkké zhruba za 4 - 5 minút. Potom scedíme a necháme odkvapkať. Odkvapkané ryžovej rezance vhodíme späť do hrnca, pridáme maslo, kyslú smotanu a začneme znovu zahrievať. Dôkladne premiešame, ochutíme karí, drveným kmínom a ešte môžeme aj trochu osoliť. Pre farbu pridáme hrsť sušené petržlenu a odstavíme. Kari ryžové rezance servírujeme na prehriate taniere. Na ozdobu a pre vylepšenie chuti dodáme sterilizované uhorky. Ryžové rezance ihneď podávame.

Komentáre k receptu Kari ryžové rezance (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty