Kari ryža s kukuricou
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 24818x
Rýchla príloha k mäsu, dusené či vyprážané zelenine apod Tiež ako základ studeného ryžového šalátu.
Recept na 4 porcie.
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 hrnky | jazmínová ryže |
1 lyžička | karí |
1 plechovka | sterilizovaná kukurica |
1 kocka | zeleninový alebo bylinkový bujón |
1/2 - 1 lyžičky | soľ |
2 lyžice | olivový olej |
Postup prípravy receptu
Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou, až je voda číra. Vsypeme do hrnca, zalejeme 3 hrnčeky vody a pridáme kocku bujónu. Vsypeme karí a pod pokrievkou ryžu varíme asi 20 minút. Ryžu odstavíme, vmiešame olivový olej a pridáme aj scedení kukuricu. Podľa chuti dosolíme. A máme hotovo. Kari ryža s kukuricou chutí ako príloha potrebné ku kuracím nudličkám a medailonkům, aj k rybe. Dá sa z nej vytvoriť aj chutný šalát, kedy k ryžu primiešame práve kúsky mäsa, viac čerstvej aj sterilizovanej zeleniny, syr, bylinky apod