Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kari polievka s kuracím mäsom

  • polievky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 7823x
Kari polievka s kuracím mäsom

Recept na polievku s kuracími prsiami, karí korením a smotanou.

Recept na 3 porcie.

vytlačiť recept Kari polievka s kuracím mäsom
recept Kari polievka s kuracím mäsom sa mi páči
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

100 ml smotana na varenie
300 g zemiaky
50 g pór
1 lyžica olej
20 g maslo
1 kocka slepačia bujón
700 ml voda
4 strúčiky cesnak
200 g kuracie prsia

podľa chuti:

1 hrsť vňať jarnej cibuľky
mleté biele korenie
1 lyžica jemné karí korenia
soľ

Postup prípravy receptu

Zemiaky olúpeme, nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode domäkka. Ku koncu varenia k zemiakom pridáme kocku slepačieho bujónu a krátko povaríme. Uvarené zemiaky s vývarom rozmixujeme a odstavíme. Kuracie prsia očistíme a nakrájame na tenké plátky, ktoré osolíme a okoreníme. Cesnak ošúpeme a jemne usekáme. Umytý pór nakrájame na rezance. Vňať jarnej cibuľky usekáme na kolieska. V hrnci rozpustíme maslo s olejom, na ktorom necháme krátko speniť pór a cesnak. Potom ihneď vmiešame plátky kuracieho mäsa, ktoré zvoľna opekáme. Akonáhle mäso zbelie, vmiešame karí korenie, zalejeme vývarom s rozmixovanými zemiaky a 5 minút povaríme. Nakoniec polievku zjemníme sladkou smotanou. Kari polievku s kuracím mäsom zdobíme petržlenovou vňaťou a podávame s cesnakovým toast alebo hriankou.

Komentáre k receptu Kari polievka s kuracím mäsom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty