Kari polievka s kuracím mäsom
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 7667x
Recept na polievku s kuracími prsiami, karí korením a smotanou.
Recept na 3 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
300 g | zemiaky |
50 g | pór |
1 lyžica | olej |
20 g | maslo |
1 kocka | slepačia bujón |
700 ml | voda |
4 strúčiky | cesnak |
200 g | kuracie prsia |
100 ml | smotana na varenie |
podľa chuti: | |
1 hrsť | vňať jarnej cibuľky |
mleté biele korenie | |
1 lyžica | jemné karí korenia |
soľ |
Postup prípravy receptu
Zemiaky olúpeme, nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode domäkka. Ku koncu varenia k zemiakom pridáme kocku slepačieho bujónu a krátko povaríme. Uvarené zemiaky s vývarom rozmixujeme a odstavíme. Kuracie prsia očistíme a nakrájame na tenké plátky, ktoré osolíme a okoreníme. Cesnak ošúpeme a jemne usekáme. Umytý pór nakrájame na rezance. Vňať jarnej cibuľky usekáme na kolieska. V hrnci rozpustíme maslo s olejom, na ktorom necháme krátko speniť pór a cesnak. Potom ihneď vmiešame plátky kuracieho mäsa, ktoré zvoľna opekáme. Akonáhle mäso zbelie, vmiešame karí korenie, zalejeme vývarom s rozmixovanými zemiaky a 5 minút povaríme. Nakoniec polievku zjemníme sladkou smotanou. Kari polievku s kuracím mäsom zdobíme petržlenovou vňaťou a podávame s cesnakovým toast alebo hriankou.