Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kari polievka s cícerom

  • polievky
  • Ostatní kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 75954x
Kari polievka s cícerom

Oriešková príchuť cícera a exotické korenia karí dodáva tejto polievke nezameniteľnú chuť.

vytlačiť recept Kari polievka s cícerom
recept Kari polievka s cícerom
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 list bobkový list
30 dkg anglická slanina
1 štipka bazalka
1 kelímok smotana
1 štipka mleté čierne korenie
500 g cícer
1 kocka slepačia bujón
2 lyžice muka
1 štipka karí korenie
50 g sterilizovaný hrach
2 lyžičky soľ

Postup prípravy receptu

Pred varením je treba cícer minimálne 12 hodín namáčať. Ponecháme ju aspoň teda pol dňa vo vlažnej vode. Zakalený vodu potom vylejeme, cícer vložíme do hrnca a zalejeme vodou čerstvú. Varíme cca 40 minút - doba varenia závisí na čerstvosti cícera a dĺžke namáčanie. Pri varení zbierame z povrchu penu. Varená cícer ľahko prekĺzne medzi dvoma prstami, vždy ale bude tvrdší ako klasický hrách. Cícer osolíme až ku koncu varu, inak by sme znížili bobtnavosti zŕn vo vode. K dochuteniu ďalej použijeme štipku korenia, štipku karí korenia, bazalky, bobkového listu a kocku slepačieho bujónu. Medzitým si osmažíme na kocky nakrájanú slaninu. Pridáme ju do vody s cícer spolu s tromi hŕstka sterilizovaného hrášku. Nakoniec do polievky vmiešame téglik smotany s dvoma polievkovými lyžicami múky. Ešte päť až desať minút necháme prejsť varom a dôkladne miešame.

Komentáre k receptu Kari polievka s cícerom (1 komentár)

  • moje méno 28.July 2012 08:37

    tu napisajem svoj komentar. Ten recept písal nejaký hotentot? "Výborná gramatika."

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty