Kari omelety s mäsom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 56697x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
karí korenie | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
500 g | bravčová stehno |
100 ml | vývar |
1 ks | cibula |
podľa chuti: | |
eidam | |
podľa potreby: | |
vajcia |
Postup prípravy receptu
Cibuľu nakrájame nadrobno. Mäso očistíme a nakrájame na kocky. Na oleji speníme cibuľu do ružova, potom pridáme mäso. Chvíľu smažíme a potom zmes okoreníme soľou, karí a trochou korenia. Zmes podlejeme trochou vody alebo vývaru. Dusíme, kým mäso nie je mäkké. Medzitým si usmažíme vaječné omelety podľa počtu stravníkov. Aj do omeliet môžeme okrem soli pridať kari. Potom omeletu naplníme mäsom a zatočíme. Všetky omelety naukladáme do pekáča alebo na tanier a zasypeme strúhaným eidamu. Kari omelety s mäsom zapečieme v rúre alebo v mikrovlnke, až sa syr rozpustí. Kari omelety s mäsom rozdelíme na taniere a môžeme ozdobiť petržlenom. Podávame s varenými zemiakmi a zeleninovým šalátom.