Kari cestoviny s kuraťom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 22707x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 - 3 lyžíc | maslo |
1 kocka | masox alebo zeleninový bujón |
600 g | kuracie mäso |
500 g | cestoviny (vrtuľky) |
500 g | šampiňóny |
1 balíček | čerstvý alebo mrazený hrášok |
2 kelímky | smotana na šľahanie |
podľa chuti: | |
cesnak | |
mleté čierne korenie | |
karí korenie | |
soľ |
Postup prípravy receptu
V hrnci dáme variť osolenú vodu s olejom a keď sa začne variť, uvaríme cestoviny podľa návodu. Zlejeme, necháme odkvapkať a cestoviny uchovávame v teple. V ďalšom kastróle rozpustíme na masle kocku masoxu alebo vývaru a opečieme na ňom kúsky kuracieho mäsa. Osolíme a okoreníme, potom až je mäso opečené, pridáme mrazený hrášok, čerstvé alebo mrazené šampiňóny a až sa tieto suroviny mäkké (nie rozvarená), zalejeme všetko šľahačkou, rozdrvíme do nej cesnak a podľa chuti pridáme kari korenie. Kari omáčku necháme prejsť varom. Nakoniec karí omáčku s kuraťom premiešame s cestovinami a podávame.