Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Karfiolový mozoček

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 137736x
Karfiolový mozoček

Chutný a zdravý zeleninový obed.

vytlačiť recept Karfiolový mozoček
recept Karfiolový mozoček sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks karfiol
soľ
Rasco
1 hrnček voda
rastlinný olej
3 - 4 ks vajcia
1 ks cibula

Postup prípravy receptu

Karfiol očistíme a rozoberieme na ružičky. Cibuľu olúpeme, očistíme a nasekáme najemno. Vo vyššej panvici rozpálime olej a vsypeme cibuľu. Za občasného miešania ju necháme zrůžovět. Potom ju zalejeme vodou. Zmes necháme prejsť varom a pridáme ružičky karfiolu. Podľa chuti základ květákového mozočku osolíme, okoreníme a ochutíme rascou. Prikryjeme a necháme pomaly dusiť, ako karfiol zmäkne. Zatiaľ rozklepneme vajcia a rozmiešame je potrebné v hrnčeka. Mäkký karfiol opatrne roztlačíme treba vidličkou. Vlejeme vajcia, dôkladne premiešame a necháme asi 5 minút variť. Karfiolová mozoček podávame so zemiakovou kašou alebo s čerstvým chlebom.

Komentáre k receptu Karfiolový mozoček (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty