Karfiolový mozoček s cottage syrom a paradajkami
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 5312x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | karfiol |
1 ks | cibula |
1 lyžica | olivový olej |
2 ks | vajcia |
1 kelímok | syr cottage |
podľa potreby: | |
soľ a korenie | |
celý rasca | |
cherry paradajky |
Postup prípravy receptu
Umytý karfiol zbavíme listov, umyjeme a rozoberieme na ružičky. Karfiol povaríme do zmäknutia vo vriacej osolenej vode. Zatiaľ, čo sa karfiol varí si nakrájame nadrobno cibuľku a cherry paradajky na štvrtky. Potom nakrájame nadrobno aj povarení karfiol. Nakrájanú cibuľku osmažíme do sklovatěla na lyžicu olivovom oleji. Pridáme karfiol, vajcia, cottage. Karfiolový mozoček osolíme, okoreníme podľa chuti a premiešame. Keď už sú vajcia skoro hotová, prihodíme cherry paradajky, štipku rasce a za občasného miešania karfiolový mozoček dovaríme. Karfiolová mozoček s cottage syrom a paradajkami podávame ihneď. Karfiolový mozoček môžeme podávať s varenými zemiakmi alebo len tak s čerstvým pečivom.