Karfiolové placky so syrom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 74982x
Jednoduchý a rýchly recept na karfiolového placky, ktoré výborne chutia sa šťouchanými zemiaky a surovou zeleninou.
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
100 g | strúhaná žemľa |
1 ks | stredné karfiol |
15 lyžíc | hladká múka |
50 g | eidam |
2 ks | vajcia |
podľa chuti: | |
soľ | |
Rasco | |
mletý korenie | |
podľa potreby: | |
olej na vyprážanie |
Postup prípravy receptu
Čerstvý, stredne veľký karfiol zbavíme listov, zrežeme koštiaľ a vyperieme pod tečúcou vodou. Syr nastrúhame a zmiešame so strúhanou žemľou. Vajíčka rozšľaháme. Očistený karfiol uvaríme v osolenej vode s trochou rasce do polomäkké. Potom karfiol vyberieme a necháme vychladnúť. Uvarený, vychladnutý karfiol nastrúhame nahrubo do misy, prisolíme, okoreníme, pridáme rozšľahané vajcia a múku. Všetko spojíme v nepríliš tuhé cesto, z ktorého tvoríme mokrou rukou placky. Tie ihneď obaľujeme v strúhanke zmiešané so syrom a vkladáme na rozpálený olej. Karfiolového placky smažíme dozlatista. Ako prílohu ku květákovým placičkám zvolíme varené zemiaky a zeleninový šalát.