Karfiolové placky s údeninou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 65286x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
6 lyžíc | polohrubá múka |
2 ks | vajcia |
1 ks | karfiol |
6 lyžíc | mlieko |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
soľ | |
100 g | mäkký saláma |
podľa potreby: | |
olej na vyprážanie |
Postup prípravy receptu
Stredne veľký karfiol zbavíme listov, očistíme a rozoberieme na ružičky. Tie vložíme do vriacej osolenej vody a krátko ich povaríme. Naozaj len máličko, aby ľahko zmäknuté, ale nerozpadal sa. Karfiol necháme vychladnúť. Vychladnutý karfiol spolu s údeninou nastrúhame na hrubom strúhadle. Saláma môžeme nakrájať nadrobno. Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov. V prípade, že sme vegetariáni, vynecháme saláma. Do karfiolu vmiešame žĺtky, múku, mlieko a podľa chuti osolíme a okoreníme. Zmes zľahka premiešame. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a zľahka ho vmiešame do hmoty. Karfiolová hmotu naberáme lyžicou a vyprážame v rozpálenom oleji. Karfiolového placky s údeninou podávame so zemiakmi, dochucovacími omáčkami a zeleninovým šalátom.