Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Karfiolové placky s údeninou

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 64203x
Karfiolové placky s údeninou

Jednoduché, rýchle a výborné jedlo ku všednému obedu.

vytlačiť recept Karfiolové placky s údeninou
recept Karfiolové placky s údeninou
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

6 lyžíc polohrubá múka
2 ks vajcia
1 ks karfiol
6 lyžíc mlieko

podľa chuti:

mleté čierne korenie
soľ
100 g mäkký saláma

podľa potreby:

olej na vyprážanie

Postup prípravy receptu

Stredne veľký karfiol zbavíme listov, očistíme a rozoberieme na ružičky. Tie vložíme do vriacej osolenej vody a krátko ich povaríme. Naozaj len máličko, aby ľahko zmäknuté, ale nerozpadal sa. Karfiol necháme vychladnúť. Vychladnutý karfiol spolu s údeninou nastrúhame na hrubom strúhadle. Saláma môžeme nakrájať nadrobno. Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov. V prípade, že sme vegetariáni, vynecháme saláma. Do karfiolu vmiešame žĺtky, múku, mlieko a podľa chuti osolíme a okoreníme. Zmes zľahka premiešame. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a zľahka ho vmiešame do hmoty. Karfiolová hmotu naberáme lyžicou a vyprážame v rozpálenom oleji. Karfiolového placky s údeninou podávame so zemiakmi, dochucovacími omáčkami a zeleninovým šalátom.

Komentáre k receptu Karfiolové placky s údeninou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2017 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt