Karfiolová polievka so smotanou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 67314x
Mierne koncentrované polievka z karfiolu zasýti a určite si pochutnáte na jej jemnej smotanovej chuti.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 lyžička | hladká múka |
1/4 l | smotana |
muškátový oriešok | |
50 g | nasekaná cibuľa |
4 lyžice | sekaná petržlenová vňať |
1/4 l | mlieko |
1/4 l | mäsový vývar |
500 g | karfiol |
2 lyžice | maslo |
podľa chuti: | |
soľ | |
biele korenie |
Postup prípravy receptu
Karfiol zbavíme listov a stopke, rozoberieme na malé ružičky a krátko povaríme. Prepláchneme pod studenou vodou. Cibuľu olúpeme a nadrobno nasekáme. Maslo rozpustíme v hrnci a rozmiešame s múkou. Zakvedláme mäsový vývar a mlieko. Za mierneho varu povaríme 10 minút. Do polievky pridáme smotanu a cibuľu. Necháme prejsť varom, ochutíme, pridáme karfiol a zahrejeme. Karfiolová polievka pri podávaní ozdobíme sekanou petržlenovou vňaťou.