Karfiolová polievka s vajíčkom
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 67972x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | malý karfiol |
1 ks | vajcia |
3 lyžice | hladká múka |
80 g | maslo |
4 ks | stredné zemiaky |
1 l | voda |
podľa chuti: | |
Podravka | |
soľ | |
podľa potreby: | |
pažítka |
Postup prípravy receptu
Vo vhodnej nádobe rozohrejeme maslo, pridáme múku a ľahko osmažíme. Prilejeme studenú vodu, rozmiešame a privedieme k varu. Pridáme na drobno nakrájaný karfiol a na kocky nakrájané, olúpané zemiaky. Varíme do mäkka, dochutíme soľou, Podravku a pažítkou. Tesne pred dokončením rozšľaháme vajíčko a za stáleho miešania ho vlievajú do polievky. Na tanieri dozdobíme pažítkou a podávame.