Karfiol so zemiakovým cestom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 28091x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | cibula |
mleté čierne korenie | |
olej | |
1 balíček | cesto na zemiakovú |
2 ks | vajcia |
1 ks | karfiol |
3 strúčiky | cesnak |
10 dkg | plátkový údený syr |
soľ | |
30 dkg | pečený bôčik |
Postup prípravy receptu
Väčšie cibuľu a cesnak očistíme a nasekáme. Karfiol rozoberieme na ružičky a uvaríme v osolenej vode. Stačí len trochu, aby zmäkla. Kúpený balíček cesta na zemiakové placky pripravíme podľa návodu na obale. Vymastený pekáč poukladáme plátky pečeného bôčika, tak aby bolo celé dno zakryté. Pridáme cibuľu a cesnak. Ďalšiu vrstvu vytvoríme z karfiolu. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Suroviny v pekáči zalejeme bramborákovým cestom. Karfiol s bramborákovým cestom dáme do rúry piecť. Po desiatich minútach vyberieme a zalejeme rozšľahanými vajcami. Opäť pečieme asi desať minút. Povrch bude nahnedlý a chrumkavý. Nakoniec karfiol s bramborákovým cestom pokladieme syrom a necháme dôjsť po dobu, než sa syr rozpustí. Karfiol s bramborákovým cestom