Karfiol po čínsky
- hlavné chody
- čínská kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 27847x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
soľ | |
sójová omáčka | |
2 - 3 ks | cibula |
1 - 2 ks | chilli papričky |
3 - 4 strúčikov | cesnak |
karí korenie | |
solamyl | |
mleté čierne korenie | |
1 ks | karfiol |
cukor | |
0,5 dl | biele víno |
Postup prípravy receptu
Karfiol si rozdelíme na malé ružičky. Cibuľu nakrájame na štvrť kolieska. Cibuľu zľahka necháme osmažiť na oleji. Po chvíľke pridáme karfiol, ktorý tiež krátko osmažíme. Podlejeme vodou, pridáme soľ. Miesto soli môžeme použiť Podravku. Pridáme trochu korenia, prelisovaný alebo najemno nakrájaný cesnak a karfiol necháme asi tak 5 minút podusiť. Potom pridáme pokrájané čili papričky, ak ich nemáte, postačí chilli korenie. Pálivosti papričiek sa nemusíme báť, ľahko ju stiahneme, keď pridáme trošku cukru. Karfiol po čínskej podlejeme asi 0,5 dl bieleho vína. Malo by to byť saké, ale stačí obyčajné alebo ryžové, ktoré predávajú v supermarketoch. Pridáme sójovú omáčku a znova necháme dusiť asi 10 minút. Keď je karfiol mäkký, zahustíme solamylom a môžeme podávať. Karfiol po čínskej môžeme podávať napríklad s hranolčekmi, americkými zemiakmi alebo s varenými zemiakmi.