Karbonátky v jogurte 2
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 125706x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
300 g | mleté mäso |
hladká múka | |
1 ks | vajcia |
olej na vyprážanie | |
3 strúčiky | cesnak |
omáčka: | |
1 ks | Mrkva |
1 kelímok | veľký biely jogurt |
1 kelímok | sladká smotana |
1 ks | paradajka |
cesnak | |
1 ks | petržlen |
1 ks | paprika |
podľa potreby: | |
soľ | |
strúhanka | |
mleté čierne korenie |
Postup prípravy receptu
Najprv si pripravíme karbonátky podľa svojho obľúbeného receptu. Mleté mäso zmiešame s vajcom, prelisovaným cesnakom, trochou hladkej múky a strúhankou. Podľa chuti je osolíme a okoreníme, prípadne pridáme obľúbené korenie. V panvici rozohrejeme olej a fašírky smažíme asi 10 minút. Zeleninu očistíme a nakrájame alebo nasekáme na drobné kocky. Karbonátky preložíme na pekáč. Posypeme ho pripravenou zeleninou, posypeme vegetu a ľahko soľou, priklopíme a dáme do predhriatej rúry. Keď je zelenina napoly hotová, zalejeme všetko jogurtom zmiešaným so sladkou smotanou a odkryté pečieme zhruba ďalších 10 minút, aby bola zelenina akurát. Karbonátky v jogurte podávame najlepšie s zemiaky alebo ich variantom.