Karbonátky s tvarohom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 60020x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | cibula |
100 g | mäkký tvaroh |
4 lyžice | olej |
2 snítky | petržlen |
400 g | mleté mäso |
mleté biele korenie | |
4 plátky | cuketa |
soľ |
Postup prípravy receptu
Cibuľu olúpeme, nakrájame najemno a dáme do misy. Pridáme mleté mäso a tvaroh, osolíme, okoreníme a dobre premiešame. Z mäsovej zmesi mokrými rukami vytvarujeme stredne vysokej karbonátky. V panvici rozpálime olej a fašírky na ňom z oboch strán osmažíme dozlatista. Karbonátky s tvarohom servírujeme na tenkých plátkoch cukety (môžeme plátky cukety tiež osmažiť) a ako prílohu k nim podávame mrkvový kašu (popr. zemiakovou) a uhorkový šalát. Karbonátky s tvarohom ihneď podávame.