Karamelovo-kokosoví ježkovia
- múčniky
- slovenská kuchyňa
- doba prípravy: 120min.
- recept zobrazen: 24718x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
1 balíček | vanilkový cukor |
3/4 hrnku | voda |
2 hrnčeky | výberová polohrubá múka |
1/3 hrnku | cukor kryštál |
1 balíček | prášok do pečiva |
7 ks | vajcia |
1 hrnek | mleté orechy |
1,25 hrnku | cukor múčka |
na obalenie: | |
kokosová múčka | |
poleva: | |
3 - 4 lyžíc | kakao |
2 hrnčeky | cukor múčka |
rum | |
12 lyžíc | mlieko |
250 g | rastlinné tuk |
Postup prípravy receptu
Používame hrnček s objemom 250 ml. V hrnci upálíme na karamel kryštálový cukor do svetlo hneda. Ihneď ho zalejeme vodou, rozvaríme a necháme vychladnúť. Šesť vajec rozklepneme a oddelíme žĺtky do bielkov. Žĺtky a jedno celé vajce vyšľaháme s práškovým cukrom do peny. Po častiach pridávame karamel, vanilkový cukor, orechy, múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre, až je zlatisto hnedý. Upečený korpus necháme vychladnúť. Zatiaľ si pripravíme polevu. Na miernom ohni ohrejeme mlieko, cukor a kakao. Pridáme tuk a za stáleho miešania necháme rozpustiť tuk. Potom polevu odstavíme a podľa chuti môžeme pridať trochu rumu. Vychladnutý korpus nakrájame na obdĺžniky alebo kocky 6x3 alebo 3x3 cm. Celé je máčame v pripravenej poleve a ihneď obaľujeme v kokose. Karamelové kokosové ježkov naskladáme do krabičky a podávame podľa chuti.
Komentáre k receptu Karamelovo-kokosoví ježkovia (1 komentár)
-
Viera Božić
03.March 2013 09:01
Tento recept som tak strašne dlho hladala a som štastna že som ho našla.To bol recept mojej mamičky. robila ho každe vianoce, každu velku noc. Mama ma teraz 84 rokov a recept sa jej niekde stratil, pretože ona už nepečie zakusky. Dakujem! Viera.