Karamelová torta s lieskovými orieškami
- dezerty
- francouzská kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 76119x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
15 g | rozpustené maslo |
220 g | cukor krupica |
1 ks | kypriaci prášok do pečiva |
60 g | lieskové oriešky |
45 g | nastrúhanej lieskové oriešky |
4 ks | vajcia |
155 g | preosiatej múky |
125 ml | teplé mlieko |
náplň: | |
500 ml | smotana na šľahanie |
1 lyžica | cukor múčka |
375 g | karamel |
Postup prípravy receptu
Vajcia dáme do misky a ušľaháme. Po častiach pridávame za stáleho šľahania cukor a hmotu vyšľaháme dohladka. Zmiešame múku, prášok do pečiva a nastrúhanej lieskové orechy. Do pripravenej vaječnej hmoty postupne pridávame múku, mlieko a maslo. Cestom naplníme dve tortovej formy s priemerom 20 cm a pečieme 25 minút. Vyklopíme a necháme vychladnúť. Príprava náplne: V miske ušľaháme smotanu s cukrom do pevnej hmoty. Karamelky dáme do panvice a za stáleho miešania necháme rozpustiť. Vychladnuté tortové korpusy rozkrojíme vrúbkovaným nožom pozdĺžne na dve polovice. Spodná polovicu dáme na tanier, potrieme pripravenou plnkou, pokvapkáme karamelom a priklopíme druhou polovicou korpusu. Rovnakým spôsobom navŕšime druhý korpus rozkrojený na polovice, navrch potrieme plnkou, pokvapkáme karamelom a ozdobíme celými lieskovými orieškami. Zdroj: Nakladatelství Rebo, edícia Kuchárka pre labužníkov