Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Karamelová smotanová poleva

  • přílohy k moučníku
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 60757x
Karamelová smotanová poleva

Domáce poleva vhodná na palacinky, poháre a rôzne dezerty.

vytlačiť recept Karamelová smotanová poleva
recept Karamelová smotanová poleva sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

250 ml smotana na šľahanie
250 g cukor krupica

Postup prípravy receptu

Do rajnice nasypeme cukor a za stáleho miešania ho necháme skaramelizovať na svetle hnedú farbu. Pozor, aby sme ho nepripálila. Keď sa cukor úplne rozpustí a nie sú v ňom hrudky, vmiešame smotanu. V tomto okamihu začne poleva peniť, prskať a zrazí sa na hrudou. Tá sa ale počas ďalšieho miešania rozpustí na hladký krém. Karamelovou smotanovou polevu necháme vychladnúť a dál používame podľa vlastného uváženia. V chladničke vydrží karamelová poleva minimálne týždeň.

Komentáre k receptu Karamelová smotanová poleva (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty