Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kapustový mozoček

  • predjedlá
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 60628x
Kapustový mozoček

Recept na obmenu květákového mozočku.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Kapustový mozoček
recept Kapustový mozoček
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

800 g kel
3 lyžice olej
8 ks vajcia
1 ks cibula
3 lyžice maslo

podľa chuti:

mletý kmín
soľ

Postup prípravy receptu

Kel očistíme, rozštvrtíme a vo vriacej osolenej vode ju uvaríme domäkka. Ak ju nechceme variť, môžeme ju rozobrať na listy a tie spariť a nechať asi 7 minút vo vode. Mäkkou kapustu necháme odkvapkať a nakrájame ju na drobné rezančeky. Cibuľu očistíme a nasekáme najemno. Vajcia stranou rozklepneme a rozšľaháme so soľou a korením. Vo vyššej panvici rozpálime olej s maslom, vsypeme cibuľu a osmažíme ju dozlatista. Vsypeme kel a len krátko orestujeme. Všetko zalejeme vajcami, necháme zraziť a podľa chuti ešte osolíme a okmínujeme. Kapustová mozoček podávame s čerstvým pečivom alebo zemiakovou prílohou.

Komentáre k receptu Kapustový mozoček (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2020 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty