Kapustový mozoček
- predjedlá
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 61415x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
3 lyžice | maslo |
800 g | kel |
3 lyžice | olej |
8 ks | vajcia |
1 ks | cibula |
podľa chuti: | |
mletý kmín | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Kel očistíme, rozštvrtíme a vo vriacej osolenej vode ju uvaríme domäkka. Ak ju nechceme variť, môžeme ju rozobrať na listy a tie spariť a nechať asi 7 minút vo vode. Mäkkou kapustu necháme odkvapkať a nakrájame ju na drobné rezančeky. Cibuľu očistíme a nasekáme najemno. Vajcia stranou rozklepneme a rozšľaháme so soľou a korením. Vo vyššej panvici rozpálime olej s maslom, vsypeme cibuľu a osmažíme ju dozlatista. Vsypeme kel a len krátko orestujeme. Všetko zalejeme vajcami, necháme zraziť a podľa chuti ešte osolíme a okmínujeme. Kapustová mozoček podávame s čerstvým pečivom alebo zemiakovou prílohou.