Kapustové zvitky plnené mäsovou zmesou s paradajkami
- hlavné chody
- rumunská kuchyňa
- doba prípravy: 160min.
- recept zobrazen: 24257x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1/2 šálku | varená ryža |
6 ks | paradajka |
petržlen | |
100 g | slanina |
1 pohár | víno |
2 ks | cibula |
1 - 2 lyžíc | olej |
1 ks | vajcia |
mleté čierne korenie | |
200 g | klobása |
3 strúčiky | cesnak |
1 hlávka | kapusta |
soľ | |
náplň: | |
600 g | mleté mäso |
podľa chuti: | |
zelerová vňať | |
kôpor | |
1 kelímok | jogurt |
tymián |
Postup prípravy receptu
Mleté mäso zmiešame s petržlenovou vňaťou, pokrájanou cibuľou, soľou, korením, lyžičkou saturejky alebo štipkou tymianu, lyžicou sekané zelerovej vňate, ryžou a vajcom. Dobre premiesime. Kapustová hlávku rozoberieme a listy krátko povaríme v slanej vode. Silná rebrá zrežeme. Do listov dáme náplň a zabalíme malé závitky. Pekac vytrieme olejom, pokryjeme pokrájanými zvyšky kapusty, pridáme vrstvu závitkov, posypeme rozsekanými cibuľami a cesnakom, štvorčeky slaniny a kolieskami klobásy. Vrstvy opakujeme, navrch dáme nakrájané paradajky, zalejeme vínom alebo vývarom. Povrch prikryjeme niekoľkých zelnými listy a sarmále pomaly zapekáme asi hodinu a pol. Pred koncom môžeme preliať bielym jogurtom rozšľahaným s kôprom. Sarmále s paradajkami podávame s bielym chlebom alebo ryžou.
Komentáre k receptu Kapustové zvitky plnené mäsovou zmesou s paradajkami (1 komentár)
-
Jarmila Buranska
21.October 2016 00:08
Recept poznam pod nazvom golupce pretoze sme si ho doviezli z Uzhorodu a i ked s miernymi upravami celej rodine velmi chuti.