Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kapustové zvitky plnené mäsovou zmesou s paradajkami

  • hlavné chody
  • rumunská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 24257x
Kapustové zvitky plnené mäsovou zmesou s paradajkami

Recept na kapustné závitky plnené mäsovou zmesou.

Recept na 6 porcií.

vytlačiť recept Kapustové zvitky plnené mäsovou zmesou s paradajkami
recept Kapustové zvitky plnené mäsovou zmesou s paradajkami
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1/2 šálku varená ryža
6 ks paradajka
petržlen
100 g slanina
1 pohár víno
2 ks cibula
1 - 2 lyžíc olej
1 ks vajcia
mleté čierne korenie
200 g klobása
3 strúčiky cesnak
1 hlávka kapusta
soľ

náplň:

600 g mleté mäso

podľa chuti:

zelerová vňať
kôpor
1 kelímok jogurt
tymián

Postup prípravy receptu

Mleté mäso zmiešame s petržlenovou vňaťou, pokrájanou cibuľou, soľou, korením, lyžičkou saturejky alebo štipkou tymianu, lyžicou sekané zelerovej vňate, ryžou a vajcom. Dobre premiesime. Kapustová hlávku rozoberieme a listy krátko povaríme v slanej vode. Silná rebrá zrežeme. Do listov dáme náplň a zabalíme malé závitky. Pekac vytrieme olejom, pokryjeme pokrájanými zvyšky kapusty, pridáme vrstvu závitkov, posypeme rozsekanými cibuľami a cesnakom, štvorčeky slaniny a kolieskami klobásy. Vrstvy opakujeme, navrch dáme nakrájané paradajky, zalejeme vínom alebo vývarom. Povrch prikryjeme niekoľkých zelnými listy a sarmále pomaly zapekáme asi hodinu a pol. Pred koncom môžeme preliať bielym jogurtom rozšľahaným s kôprom. Sarmále s paradajkami podávame s bielym chlebom alebo ryžou.

Komentáre k receptu Kapustové zvitky plnené mäsovou zmesou s paradajkami (1 komentár)

  • Jarmila Buranska 21.October 2016 00:08

    Recept poznam pod nazvom golupce pretoze sme si ho doviezli z Uzhorodu a i ked s miernymi upravami celej rodine velmi chuti.

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty