Kapustové závitky plnené pečeňou a mäsom
- hlavné chody
- černohorská kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 61124x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
8 ks | kapustový list |
3 lyžice | olej |
150 - 200 ml | hovädzí vývar |
1 - 2 lyžíc | hotová zápražka |
3 lyžice | maslo |
náplň: | |
1,5 ks | cibula |
12 plátkov | slanina |
300 g | mleté mäso |
200 g | bravčová pečeň |
podľa chuti: | |
soľ | |
vegeta | |
majorana |
Postup prípravy receptu
Kapustné listy krátko povaríme vo vriacej osolenej vode. Vyberieme ich a necháme odkvapkať. Ak obsahujú listy silná "rebra", opatrne je z nich vyrežeme. Pečeň nasekáme na drobné kocky alebo pomelieme. Zmiešame ich s mletým mäsom, soľou a štipkou vegety a majoránky. Na každý plátok zelného listu dáme plátok slaniny a mäsovú zmes. Listy zviniete do závitkov a podľa potreby je spevníme špáradlami. Zvyšné plátky slaniny nakrájame na rezance. Cibuľa olúpeme a nasekáme najemno. V kastróle rozohrejeme olej s maslom a vsypeme slaninu a restujeme ju, až pustí tuk. Potom pridáme cibuľu a spoločne restujeme, až je cibuľa zlatistá. Vložíme závitky, zalejeme je vývarom, prikryjeme a dusíme asi 25 - 35 minút. Potom kapustové závitky vyberieme, uložíme do tepla a pripravíme si omáčku. Omáčku zahustíme svetlou hotovú zápražkou a krátko povaríme. Vložíme späť ohriať závitky a môžeme podávať. Plnené kapustné závitky pečeňou a mäsom podávame horúce. Prelievame je omáčkou. Vhodnou prílohou je ryža, knedle alebo varené zemiaky.