Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kapustové závitky plnené pečeňou a mäsom

  • hlavné chody
  • černohorská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 61124x
Kapustové závitky plnené pečeňou a mäsom

Recept na netradične plnené kapustné listy.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Kapustové závitky plnené pečeňou a mäsom
recept Kapustové závitky plnené pečeňou a mäsom
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

8 ks kapustový list
3 lyžice olej
150 - 200 ml hovädzí vývar
1 - 2 lyžíc hotová zápražka
3 lyžice maslo

náplň:

1,5 ks cibula
12 plátkov slanina
300 g mleté mäso
200 g bravčová pečeň

podľa chuti:

soľ
vegeta
majorana

Postup prípravy receptu

Kapustné listy krátko povaríme vo vriacej osolenej vode. Vyberieme ich a necháme odkvapkať. Ak obsahujú listy silná "rebra", opatrne je z nich vyrežeme. Pečeň nasekáme na drobné kocky alebo pomelieme. Zmiešame ich s mletým mäsom, soľou a štipkou vegety a majoránky. Na každý plátok zelného listu dáme plátok slaniny a mäsovú zmes. Listy zviniete do závitkov a podľa potreby je spevníme špáradlami. Zvyšné plátky slaniny nakrájame na rezance. Cibuľa olúpeme a nasekáme najemno. V kastróle rozohrejeme olej s maslom a vsypeme slaninu a restujeme ju, až pustí tuk. Potom pridáme cibuľu a spoločne restujeme, až je cibuľa zlatistá. Vložíme závitky, zalejeme je vývarom, prikryjeme a dusíme asi 25 - 35 minút. Potom kapustové závitky vyberieme, uložíme do tepla a pripravíme si omáčku. Omáčku zahustíme svetlou hotovú zápražkou a krátko povaríme. Vložíme späť ohriať závitky a môžeme podávať. Plnené kapustné závitky pečeňou a mäsom podávame horúce. Prelievame je omáčkou. Vhodnou prílohou je ryža, knedle alebo varené zemiaky.

Komentáre k receptu Kapustové závitky plnené pečeňou a mäsom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty