Kapustová s bravčovým mäsom
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 53358x
Jednoduchá polievka vyskúšaná podľa rovnomenného francúzskeho filmu, kde ju varil a hlavne neodolateľne ponúkal k jedlu Louis de Funes.
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
3 ks | cibula |
1 ks | bielej kapusty |
50 g | maslo |
250 g | Mrkva |
podľa chuti: | |
soľ | |
podľa potreby: | |
100 g | bravčové mäso |
Postup prípravy receptu
Mrkva očistíme a nakrájame na kocky. Cibuľu nasekáme. Časť nakrouhaného kapusta, ktoré pripravujeme na naloženie alebo nakrájanú malú hlávku kapusty dáme spolu s ostatnými ingredienciami variť. Pre mlsnější jazýčky môžeme ešte pridať kúsok na kocky nakrájaného bravčového mäsa. Všetko necháme variť približne hodinu až do zmäknutia. Potom prípadne osolíme podľa chuti a môžeme hneď podávať. Chutí dobre s opraženou žemľou, ktorú pred podávaním dáme na tanier a polievkou prelejeme. Varíme Ak kapustová s bravčovým mäsom v tiitanovém riadu, môžeme nakrájané cibule pred varením ľahko orestovat na masle.