Kapustová polievka
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 69468x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | cibula |
1 balíček | kyslá kapusta |
1 hrsť | pšeničné krúpy |
2 ks | zemiaky |
1/2 balíčku | mletá sladká paprika |
3/4 kg | údené rebro |
podľa potreby: | |
olej |
Postup prípravy receptu
Rebrá uvaríme, vývar precedíme a mäso oberte. Zemiaky olúpeme a nakrájame na kocky. Cibuľku olúpeme a nasekáme nadrobno. Spoločne s kapustou ju podusíme na troške oleja a pridáme aj papriku. Do vývaru po mäse dáme zemiaky, krúpy a opäť privedieme k varu. Akonáhle je všetko takmer mäkké, pridáme podusené kapusta. Nakoniec do polievky vsypeme nakrájané mäso. Kapustová už len krátko prehrejeme. Hotovú kapustová rozdelíme do tanierov a môžeme podávať. Kapustová je najlepšie s čerstvým pečivom.