Kapustová polievka so zemiakmi a fazuľou
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 54776x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
náplň: | |
500 g | kapusta kyslá |
1 ks | cibula |
600 g | predvarené fazuľa |
1 štipka | Rasco |
1 štipka | korenie mleté |
2 ks | zemiaky |
2 štipky | Podravka |
náplň 1: | |
1 lyžica | muka |
1 pohár | voda |
Postup prípravy receptu
Do 1,5 litra vody dáme variť 2 stredné zemiaky, 60 dkg bielych predvarených fazule, jednu cibuľu nakrájanú na jemno, rasca, trochu mletého korenia (nemusí byť) osolíme Podravku alebo morskou soľou (je to zdravšie) a uvaríme do mäkka. Zo sáčku vyberieme 500 g kyslej kapusty, vytlačíme z neho šťavu a pokrájame ho. Vložíme do hrnca s uvarenými zemiakmi a opäť varíme. Podľa potreby pridáme vodu. Môžeme pridať trochu červenej papriky pre farbu, ale nedávam ju. Niekedy je polievka hustá sama o sebe, ale ešte je možné ju zahustit hladkou múkou, ktorú vopred rozmiešame so studenou vodou, aby nám nevznikli hrudky. Možno použiť aj celozrnnú múku. Môžeme jesť samotné alebo s pečivom. S celozrným rožkom je to zdravá a veľmi chutná večera. Máme ju všetci radi. Dobrú chuť.