Kapustová polievka s vajcami
- polievky
- slovenská kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 31136x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 - 2 ks | vajcia |
1 lyžička | mletá štipľavá paprika |
4 ks | veľké zemiaky |
1 pohár | kyslá kapusta |
250 g | údenina |
2 ks | cibula |
100 g | slanina |
1 - 2 lyžičiek | mletá sladká paprika |
2 lyžice | sadlo |
na ozdobu: | |
petržlen | |
podľa chuti: | |
mletý korenie | |
majorana | |
Rasco | |
soľ | |
podľa potreby: | |
hladká múka |
Postup prípravy receptu
Slaninu nakrájame na kocky a dáme do hrnca osmažiť, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a trochu masti a po chviličce pridáme údeninu, ktorú olúpeme a nakrájame na kocky. Krátko osmažíme a pridáme asi lyžicu sladkej papriky, dáme aj pálivú papriku a korenie, premiešame a chvíľku osmažíme. Podlejeme vodou, pridáme zemiaky, ktoré si vopred olúpeme a nakrájame na kocky, osolíme a okmínujeme. Dusíme 10 minút priklopená pokrievkou, po 10 minútach pridáme kyslú kapustu is lakom (podľa potreby môžeme kapustu překrájet). Kapustová premiešame, krátko necháme prejsť varom, zahustíme hladkou múkou rozmiešanou v studenej vode a podľa potreby dolejeme vodu a ďalej varíme - podľa potreby 15 - 20 minút. Nakoniec pridáme vajcia, ktoré do polievky zašľaháme, dochutíme majoránom a necháme asi 2 - 3 minúty prejsť varom. Kapustová s vajciami podávame posypanú petržlenom podľa chuti, k hustej "přesnídavkové polievke" môžeme podávať pečivo.