Kapustová polievka s hovädzím mäsom
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 120min.
- recept zobrazen: 13097x
Lahodná kapustová polievka s mäsom, údeninou a kyslou smotanou. Jednoduchá príprava.
Recept na 6 porcií.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 ks | cibula |
svetlá zápražka | |
100 g | klobása |
mletá sladká paprika | |
bravčovú masť | |
250 g | kyslá smotana |
100 g | predné hovädzie mäso |
1/2 hlávky | kapusta |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
nové korenie | |
1 ks | bobkový list |
ocot | |
Rasco | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Cibuľu očistíme a nasekáme. Cibuľu usmažíme na masti dozlata. Pridáme nadrobno nakrájané mäso (najlepšie z krku) a na kocky nakrájanú klobásky alebo salámu. Mäso osmažíme a podlejeme vodou. Do polievky pridáme najemno nastrúhané alebo nakrájané čerstvé kapusta. Polievku okoreníme a necháme variť do zmäknutia. Nakoniec pridáme kyslú smotanu, zápražku a kapustová polievka s hovädzím mäsom okyselíme octe podľa chuti a zvyku. Kapustová polievka s hovädzím podávame s chlebom.