Kapustňáky s oškvarkami
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 129948x
Osvedčená klasika, ktoré oškvarky dodajú tú správnu chuť. Škvarky nemal, ale len pokrájame na kúsky.
1 komentár
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
200 g | oškvarky |
500 g | kyslá kapusta |
80 g | sadlo |
600 g | hladká múka |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
soľ | |
mletý kmín |
Postup prípravy receptu
Z kapusty vytlačíme kyslý nálev a překrájíme je na menšie rezančeky. Masť rozpustíme. Múku preosejeme na dosku, pridáme kapustu, rozpustené masť, oškvarky, korenie, rasca, soľ podľa chuti a vypracujeme tuhšie cesto. Z cesta vyvaľkáme plát, z ktorého vykrajujeme štvorčeky. Plech vymastíme. Povykrajované zelňáky sa oškvarky kladieme na pripravený plech. Rúru predhrejeme na 180 ° C a zelňáky pečieme v predhriatej rúre dozlatista. Upečené zlatistej zelňáky sa oškvarky podávame horúce. Hodí sa ako príloha k mäsu alebo samostatné jedlo.
Komentáre k receptu Kapustňáky s oškvarkami (1 komentár)
-
Vaše méno
12.January 2012 08:03
oškvarky treba pomliet a tak pridat