Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kapustňáky s oškvarkami

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 129096x
Kapustňáky s oškvarkami

Osvedčená klasika, ktoré oškvarky dodajú tú správnu chuť. Škvarky nemal, ale len pokrájame na kúsky.

vytlačiť recept Kapustňáky s oškvarkami
recept Kapustňáky s oškvarkami
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

200 g oškvarky
500 g kyslá kapusta
80 g sadlo
600 g hladká múka

podľa chuti:

mletý kmín
mleté čierne korenie
soľ

Postup prípravy receptu

Z kapusty vytlačíme kyslý nálev a překrájíme je na menšie rezančeky. Masť rozpustíme. Múku preosejeme na dosku, pridáme kapustu, rozpustené masť, oškvarky, korenie, rasca, soľ podľa chuti a vypracujeme tuhšie cesto. Z cesta vyvaľkáme plát, z ktorého vykrajujeme štvorčeky. Plech vymastíme. Povykrajované zelňáky sa oškvarky kladieme na pripravený plech. Rúru predhrejeme na 180 ° C a zelňáky pečieme v predhriatej rúre dozlatista. Upečené zlatistej zelňáky sa oškvarky podávame horúce. Hodí sa ako príloha k mäsu alebo samostatné jedlo.

Komentáre k receptu Kapustňáky s oškvarkami (1 komentár)

  • Vaše méno 12.January 2012 08:03

    oškvarky treba pomliet a tak pridat

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2020 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty