Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kapusta z kalerábu

  • prílohy
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 129459x
Kapusta z kalerábu

Tiež máte v špajzi veľkú kaleráb a neviete, čo z nej pripraviť? Uvarte si kedlubnové kapusta.

vytlačiť recept Kapusta z kalerábu
recept Kapusta z kalerábu sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 lyžica maslo
1 l voda
2 lyžice hladká múka
1 lyžička soľ
1/2 dl ocot
2 lyžičky drvená rasca
1 ks kaleráb
3 lyžice cukor

Postup prípravy receptu

Obrie kaleráb olúpeme a nastrúhame nahrubo. Ak nemáme obrie kaleráb, použijeme viac menších. Vložíme ju do väčšieho kastróla, zalejeme vodou, pridáme ocot, soľ, rascu a cukor. Varíme, kým nie je kaleráb mäkká. Pripravíme si svetlú zápražku z masla a hladkej múky. V priebehu varenia zápražku pridáme ku kalerábu a dobre premiešame. Varíme ešte asi 10 minút, občas premiešame, aby sa nám kapusta nepripálilo. Kapusta z kalerábu podávame so sekanou, pečeným mäsom a knedle alebo zemiaky. V podstate ho môžeme podávať s čímkoľvek.

Komentáre k receptu Kapusta z kalerábu (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty