Kapusta z kalerábu
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 129376x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 l | voda |
2 lyžice | hladká múka |
1 lyžička | soľ |
1/2 dl | ocot |
2 lyžičky | drvená rasca |
1 ks | kaleráb |
3 lyžice | cukor |
1 lyžica | maslo |
Postup prípravy receptu
Obrie kaleráb olúpeme a nastrúhame nahrubo. Ak nemáme obrie kaleráb, použijeme viac menších. Vložíme ju do väčšieho kastróla, zalejeme vodou, pridáme ocot, soľ, rascu a cukor. Varíme, kým nie je kaleráb mäkká. Pripravíme si svetlú zápražku z masla a hladkej múky. V priebehu varenia zápražku pridáme ku kalerábu a dobre premiešame. Varíme ešte asi 10 minút, občas premiešame, aby sa nám kapusta nepripálilo. Kapusta z kalerábu podávame so sekanou, pečeným mäsom a knedle alebo zemiaky. V podstate ho môžeme podávať s čímkoľvek.