Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kapor podľa Rožmberkov

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 20156x
Kapor podľa Rožmberkov

Tradičný recept rožmberských pánov na prípravu Třeboňského kapra na červenom víne.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Kapor podľa Rožmberkov
recept Kapor podľa Rožmberkov sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

100 g sadlo
snítek čerstvé bylinky - šalvia rozmarín
130 ml červené víno
drvená rasca
80 g cibula
50 g med alebo cukor
50 g muka hladká
200 g chlieb na hrianky
100 g anglická slanina
10 g soľ
600 g kapor filet

Postup prípravy receptu

Filety z kapra osolíme, pridáme rascu a obalíme v hladkej múke. Takto pripravenú porciu pečieme na rozpálenej masti kožou navrch, aby sa koža neskrútila. Po otočení kaprieho mäsa zmiernime oheň a na panvicu pridáme nahrubo nakrájanú cibuľu a na tenké prúžky nakrájanú slaninu. Následne pridáme med alebo cukor a zalejeme červeným vínom. Pridáme čerstvé bylinky a povaríme, aby omáčka zahoustla. Porcie filiet z kapra servírujeme na vopred pripravené hrianky a celé prelejeme obsahom panvice, teda vrátane cibule a slaniny. Takto pripravený pokrm je tiež možné krátko zapiecť v rúre. Recept je možné zhliadnuť na videu z webu Třeboňský kapor.

Komentáre k receptu Kapor podľa Rožmberkov (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty