Kapor vo woku
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 63247x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1/2 balíčku | korenie na čínu |
2 strúčiky | cesnak |
1 ks | väčšie cibule |
1 lyžica | solamyl |
1/2 balíčku | mrazená čínska zelenina |
1 - 2 lyžíc | olivový olej |
1 ks | paprika |
2 - 3 lyžíc | sójová omáčka |
1 ks | kapor |
príloha: | |
2 balíčky | predvarená ryža |
100 g | eidam |
Postup prípravy receptu
Kapra zbavíme kože, skeletu a dobre opláchneme vodou. Vzniknuté pláty - filety - pozdĺžne rozkrojíme a pruhy nakrájame na prúžky (max. 1 cm široké). V miske kúsky mäsa dobre premiešame so solamylom, korením na čínu a lyžicou olivového oleja. Chvíľu necháme mäso odležať. Pripravíme si mrazenú čínsku zeleninu. Ďalej si na prúžky nakrájame olúpanú cibuľu, cesnak a očistenú zelenú papriku. Uvaríme si ryžu, ktorú osolíme a ochutíme kari korením. Pred dovarením ryža si rozpálime WOK panvicu s lyžicou olivového oleja. Na panvicu vsypeme pripravené rybie mäso a sprudka orestujeme. Pridáme čerstvú zeleninu (cibuľu, papriku a cesnak), premiešame a vsypeme mrazenú zeleninu. Opäť premiešame, aby sa zelenina prehriala a pokvapkáme trochou sójovej omáčky. Potom ihneď servírujeme. Tanier s kopčeky ryže, so zmesou kapra a zeleniny sypeme jemne strúhaným syrom.