Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kapor vo woku

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 62587x
Kapor vo woku

Rybie mäso je možné upraviť aj na spôsob mäsa kuracieho - trebárs ako čínu s ryžou.

vytlačiť recept Kapor vo woku
recept Kapor vo woku sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1/2 balíčku korenie na čínu
2 strúčiky cesnak
1 ks väčšie cibule
1 lyžica solamyl
1/2 balíčku mrazená čínska zelenina
1 - 2 lyžíc olivový olej
1 ks paprika
2 - 3 lyžíc sójová omáčka
1 ks kapor

príloha:

2 balíčky predvarená ryža
100 g eidam

Postup prípravy receptu

Kapra zbavíme kože, skeletu a dobre opláchneme vodou. Vzniknuté pláty - filety - pozdĺžne rozkrojíme a pruhy nakrájame na prúžky (max. 1 cm široké). V miske kúsky mäsa dobre premiešame so solamylom, korením na čínu a lyžicou olivového oleja. Chvíľu necháme mäso odležať. Pripravíme si mrazenú čínsku zeleninu. Ďalej si na prúžky nakrájame olúpanú cibuľu, cesnak a očistenú zelenú papriku. Uvaríme si ryžu, ktorú osolíme a ochutíme kari korením. Pred dovarením ryža si rozpálime WOK panvicu s lyžicou olivového oleja. Na panvicu vsypeme pripravené rybie mäso a sprudka orestujeme. Pridáme čerstvú zeleninu (cibuľu, papriku a cesnak), premiešame a vsypeme mrazenú zeleninu. Opäť premiešame, aby sa zelenina prehriala a pokvapkáme trochou sójovej omáčky. Potom ihneď servírujeme. Tanier s kopčeky ryže, so zmesou kapra a zeleniny sypeme jemne strúhaným syrom.

Komentáre k receptu Kapor vo woku (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2020 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty