Kapor pečený po trebonsky
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 134232x
Kapor je vraj najlepší z Třeboně. A ako ho robia priamo tam? No predsa takhle
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
soľ | |
2 lyžičky | Rasco |
50 g | sadlo |
rybie vývar alebo voda | |
4 porcie | kapor |
4 strúčiky | cesnak |
Postup prípravy receptu
Cesnak olúpeme a vymiešame so soľou. Masť rozpustíme. Jednotlivé porcie kapra umyjeme, osušíme, potrieme roztlačeným cesnakom so soľou, rozložíme do pekáča na rozpustené masť, zasypeme rascou av predhriatej rúre pečieme asi 15 minút na 200 ° C. Pri pečení prelievame vypečenou šťavou, ktorú podľa potreby dopĺňame vývarom, alebo vodou. Podávame so zeleninovou oblohou a varenými zemiakmi.