Kapor na rozmaríne
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 57062x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
3 lyžice | maslo |
1 lyžica | nasekaný rozmarín |
6 strúčikov | cesnak |
1 lyžica | hladká múka |
1 ks | cibula |
600 g | kapor |
podľa chuti: | |
mletá sladká paprika | |
citrón | |
mleté čierne korenie | |
soľ | |
podľa potreby: | |
vývar |
Postup prípravy receptu
Cesnak olúpeme a vymiešame so soľou a korením. Rozmarín jemne usekáme. Cibuľu olúpeme a nakrájame na jemno. Porcie kapra očistíme, umyjeme a osušíme. Potrieme je cesnakom a pokvapkáme čerstvo vytlačenou citrónovou šťavou. Kapra necháme 2 hodiny v chlade odležať. V hlbokej panvici rozpustíme maslo, na ktorom kapra opražíme dozlatista. Mäkké porcie vyberieme a na výpeku orestujeme cibuľu. Cibuľu zasypeme múkou, necháme vykypieť a vmiešame mletú papriku, korenie a soľ a rozmarín. Podlejeme vývarom a varíme asi 15 minút. Omáčku podľa potreby dochutíme a vložíme do nej porcie kapra. Vhodnou prílohou ku kaprovi na rozmarínu sú americké a varené zemiaky.