Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kapor na rozmaríne

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 57062x
Kapor na rozmaríne

Recept na jednoduchú prípravu kapra s rozmarínovú a cesnakovou príchuťou.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Kapor na rozmaríne
recept Kapor na rozmaríne
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

3 lyžice maslo
1 lyžica nasekaný rozmarín
6 strúčikov cesnak
1 lyžica hladká múka
1 ks cibula
600 g kapor

podľa chuti:

mletá sladká paprika
citrón
mleté čierne korenie
soľ

podľa potreby:

vývar

Postup prípravy receptu

Cesnak olúpeme a vymiešame so soľou a korením. Rozmarín jemne usekáme. Cibuľu olúpeme a nakrájame na jemno. Porcie kapra očistíme, umyjeme a osušíme. Potrieme je cesnakom a pokvapkáme čerstvo vytlačenou citrónovou šťavou. Kapra necháme 2 hodiny v chlade odležať. V hlbokej panvici rozpustíme maslo, na ktorom kapra opražíme dozlatista. Mäkké porcie vyberieme a na výpeku orestujeme cibuľu. Cibuľu zasypeme múkou, necháme vykypieť a vmiešame mletú papriku, korenie a soľ a rozmarín. Podlejeme vývarom a varíme asi 15 minút. Omáčku podľa potreby dochutíme a vložíme do nej porcie kapra. Vhodnou prílohou ku kaprovi na rozmarínu sú americké a varené zemiaky.

Komentáre k receptu Kapor na rozmaríne (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty